Welcome to Our Website

Depremin açtığı yaraları ‘Bilim’le sarıyorlar

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) tarafından Akademik Atama, Yükselme ve Akademik Başarı Ödül Töreni düzenlendi. Törene katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, akademik yükselme sağlayan öğretim üyelerine cübbelerini giydirdi ve proje ile patentleriyle başarı gösteren akademisyenlere plaketlerini verdi. Törende konuşan YÖK Başkanı Özvar, üniversitenin ortaya koyduğu başarıyı kutlayarak diğer üniversitelere örnek olması gerektiğini belirtti. Konuşmasında büyük zorluklara ve acılara rağmen görevlerine devam eden hocalara şükranlarını sunduğunu dile getiren Özvar, şunları söyledi:

SONUÇLAR ÜMİT VERİCİ
“Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenleri bu yıl içinde nitelikli makalelerin yayımlandığı ‘Web of Science’da yer alan Q1 sınıfındaki dergilerde 54, Q2 sınıfındaki dergilerde ise 89 yayın yaptı. Bunun yanında ulusal ve uluslararası 45 proje gerçekleştirdiler ve 3 patent aldılar. Kentimizin ve üniversitemizin karşı karşıya kaldığı olağanüstü şartlar ve zorluklar göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan sonuç hepimiz açısından ümit verici.  Kalite odaklı, üretken, yenilikçi ve uluslararası saygınlığa sahip bir yükseköğretim vizyonuyla hareket ediyoruz ve akademisyenlerimizin bu konuda sunduğu katkılar son derece önemli.”

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK
Afetzede iller arasında en büyük yıkımın hem maddi hem manevi boyutta Hatay’da yaşandığını belirten MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, “Deprem günü üniversitemiz kriz yönetiminde verdiği sınavdan alnının akıyla çıkmayı başardı. Bir yıldır günün her saati kampüste yaşayıp gece gündüz demeden çalışarak, üniversitemizi Hatay’ın ilk ayağa kalkan kurumlarından birisi yapmak için gayret gösterdik” dedi.

‘KABUSLARIMIZDAN UZAKLAŞTIRDI’
Diğer yandan depremde çekirdek ailesini, yakınlarını ve evini kaybeden Doç. Dr. Ferhat Arık’ın hazırladığı “Afete Karşı Direnç ve İyileşme Sürecine Dair Sosyolojik Perspektiften Bir Model: 6 Şubat 2023 Depreminde Hatay/Antakya” konulu projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Arık, “Bu proje hem yıkıma uğramış şehrimize akademik katkı sağladı hem de o kötü günlerden ve her gece gördüğümüz kabuslardan bizi uzaklaştırdı” diye konuştu.

YARIM KALAN PROJEYİ TAMAMLADILAR
Tüm ailesi ve yakınları Adıyaman Adana ve Gaziantep’te yaşayan, kendisi de Hatay’da depreme yakalanan Doç. Dr. Sinan Erdoğan, “Deprem sonrası toparlanma süreci benim için çalışarak oldu. Bölümümden 2, fakültemden toplam 6 meslektaşımı kaybettim. Depremde rahmetli rektör yardımcımız Prof. Dr. Cemil Serhat Akın tarafından, fakülteden başka bir hocamızla başlatılan ancak yarım kalan çalışmayı tamamladık. Özetle deprem süreci ve getirdiği yük ile başa çıkmam kendimi tamamen çalışmaya vermemle oldu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir